Eerste 3 gedichten van Dichterskring.nl

Eind december 2017 kondigden Dichterskring.nl en Poezieverrijkt.nl aan dat zij vanaf 1 januari 2018 gaan samenwerken. Inmiddels zijn we een maand verder en in overleg hebben beide redacties een keuze gemaakt uit de gedichten die afgelopen maand nieuw op Dichterskring.nl zijn verschenen.

Onze keuze is gevallen op de volgende 3 gedichten:

De redacties van beide websites feliciteren de genoemde dichters van harte met het feit hiertoe te zijn verkozen.

Hoe hebben wij gekozen?

Bij de aankondiging van de samenwerking tussen Poëzie verrijkt het leven en Dichterskring.nl schreven wij al: “Bij haar keuze, zal de jury zich deels laten leiden door het redactionele concept van Poezieverrijkt.nl, maar de persoonlijke smaak van de juryleden is zeker zo belangrijk.”

Aan dit uitgangspunt hebben wij ons ook zoveel mogelijk gehouden. Dit betekent dat wij gedichten kozen die minimaal voldoen aan de volgende drie criteria:

  • Kwaliteit
  • Toegankelijkheid
  • Aansprekend

Wat men verstaat onder kwaliteit of toegankelijkheid is natuurlijk relatief. Dit geldt nog meer voor het criterium Aansprekend. Daarbij speelt de persoonlijke smaak zeker een belangrijke rol. Feitelijk is dat bij jureren van poëzie altijd het geval, maar wij zijn ten minste moedig genoeg om dit ook toe te geven.

Overigens waren de drie gekozen gedichten niet de enige die in onze ogen aan de genoemde criteria voldeden. Uit alle gedichten die aan de criteria voldeden, hebben wij die 3 gedichten gekozen, die wij het meest aansprekend vonden.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Voor wie niet is verkozen, hebben wij goed nieuws. Ieder lid van Dichterskring Nederland maakt kans één of meerdere keren een plaats te veroveren op de website van Poëzie verrijkt het leven. Blijf dichten en blijf jezelf verbeteren en er bestaat een grote kans, dat wij een keer één van jouw gedichten uitkiezen.

Wij als redacties zien nu al weer uit naar eind februari om de volgende top drie samen te stellen.

 


Op de hoogte blijven van interessante poëzie-evenementen?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Piet Hardendood vatte op latere leeftijd zijn passie op voor het schrijven en lezen van poëzie. Mede aangemoedigd door een aantal mensen in zijn directe omgeving verscheen na twee jaar zijn eerste bundeltje ‘Fluisterwoorden’ en publiceerde hij op de toenmalige website van de NCRV ‘Dichttalent’. Toen de NCRV de stekker uit de website trok, besloot Piet zelf een dergelijke site op te zetten. De geboorte van www.dichterskring.nl was een half jaar daarna een feit. De site draait sinds 2011 en nog steeds beleven dichters daar plezier aan het plaatsen van hun gedichten en het reageren op elkaars gedichten. Zijn eigen gedichten publiceert Piet Hardendood onder zijn pseudoniem Laantje op zijn persoonlijke website www.gedichten-atelier.net

Geplaatst in Gedichten, Nieuws, Poëziewedstrijd Getagd met