150e OBA Open Podium

150e OBA Open Podium
Jos van Hest (r) in gesprek met dichter Wim Hartog

Aanstaande zaterdag 25 juni 2016 is reden voor een klein feestje waarbij iedereen welkom is, want dan vindt het 150e OBA Open Podium plaats.

Dichters die dan optreden zijn (onder voorbehoud): Yvonne Gillissen, Elbert Gonggrijp, Hubert Klaver, Conny Lahnstein, Diet Scholten, Debjani Paul Gupta, Carla van Slooten, John Braaf, Sanguilla Maghie en Eric van Loo.

Presentatie ligt in handen van Jos van Hest.

Evenement: 150e OBA Open Podium

Datum: zaterdag 25 juni 2016

Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Locatie:
Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Het OBA Open Podium vindt plaats op het podium dat is gelegen op de tweede verdieping.

Toegang: Gratis

Over OBA Open Podium

Lang, lang geleden, toen de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam nog was gevestigd aan de Prinsengracht, kwam een klein groepje poëzieliefhebbers tezamen in een achterafzaaltje van de Mokumse bieb voor het allereerste OBA Open Podium.

Jos van Hest (r) in gesprek met dichter Wim Hartog
Jos van Hest (r) in gesprek met dichter Wim Hartog

Inmiddels zijn wij 12,5 jaar verder en het maandelijks OBA Open Podium is onder leiding van de presentator Jos van Hest uitgegroeid tot een begrip binnen de poëziewereld. Het OBA Open Podium is tegenwoordig een poëziepodium met een landelijke bekendheid. Dichters komen uit Groningen (Anneke Wasscher), Zuid-Holland (Frans Terken), Gelderland (Geert Zomer) en andere plekken van Nederland speciaal naar Amsterdam om daar voor te dragen. Vlielandse eilanddichter Gerda Posthumus heeft er zelfs een gedicht over geschreven.

Zowel ervaren als beginnende dichters dragen graag voor op het OBA Open Podium. Dit is voor een groot deel te danken aan de betrokken en respectvolle wijze waarop Jos van Hest het OBA Open Podium presenteert. Hij is een uitstekende luisteraar van poëzie en een nieuwsgierig interviewer.


Gerelateerd:

Gedichten

Gedicht van Jos van Hest: vijftien jaar geleden 9 mei 2001

Gedicht van Jos van Hest: lopend langs de Waal

Haiku’s van Jos van Hest


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


GEDICHTENBUNDELS

Zoekt u een gedichtenbundel? Kijk eens in onze webshop.


Robin Kerkhof is de hoofdredacteur van het online totaalconcept Poëzie verrijkt het leven. Hij heeft een passie voor poëzie en leest graag aansprekende gedichten van interessante dichters. Verder is hij huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl.