Penrose Poëziefestival 2016

Penrose Poëziefestival 2016
De Roze Tanker in Amsterdam-Noord met op de voorgrond de s116.

Op zaterdag 20 augustus 2016 zal er een poëziefestival plaatsvinden in een tankstation. Wat? Een TANKSTATION? Jazeker, een tankstation, maar je kunt er niet tanken. Niet meer, in ieder geval. Het gaat om het Penrose Poëziefestival en de locatie is een omgebouwde tankstation langs de s116 in Amsterdam-Noord: De Tanker in Noord.

Wat?
Penrose Poëziefestival

Wanneer?
Zaterdag 20 augustus 2016, 14:00 uur – 17:00 uur

Waar?
De Tanker in Noord
Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam (indien oude navigatie, dan voert u het volgende adres in: Leeuwarderweg 18-84)

Toegang?
Gratis!

In verband met de brandveiligheid wil de organisatie vooraf graag een beeld hebben van hoeveel mensen er ongeveer komen. Daarom het verzoek om je geplande aanwezigheid kenbaar te maken via een mail naar amorion@aol.nl.

De Roze Tanker in Amsterdam-Noord met op de voorgrond de s116.
De Roze Tanker in Amsterdam-Noord met op de voorgrond de s116.

Meer over het Penrose Poëziefestival

De Tanker in Noord is in Amsterdam ook bekend onder de bijnaam de Roze Tanker, vanwege het roze beschilderde dak van de overkapping. De Roze Tanker is een bijzondere locatie voor een poëziefestival en volgens Are Meijer, organisator van het festival, is dat ook precies de bedoeling:

“Met het organiseren van het Penrose Poëziefestival willen wij laten zien dat poëzie bestaansrecht heeft op zelfs de meest onmogelijke locaties.”

Dat de organisatie hierin slaagt, blijkt wel uit de vorige edities van het festival. In 2012 vond het Penrose Poëziefestival plaats in het kleinste kerkgebouw van Amsterdam (Meerpadkerk in Nieuwendam) en het jaar daarvoor in Ransdorp.

Het Penrose Poëziefestival vindt onregelmatig plaats en wanneer de volgende editie zal zijn, is nog volledig onbekend. Daarom is dit een unieke kans om aanwezig te zijn bij een uniek poëziefestival. Mis het niet!

Tijdens het poëziefestival op 20 augustus 2016 zullen de volgende dichters voordragen: Willem Tjebbe Oostenbrink, Cateleijne Beijst, Alja Spaan, Marcel Kick, Aurora Guds, Ruud Kruize, Willemien Spook en Juul Ignacio (proza).

Annemarie Brijder
Singer/songwriter Annemarie Brijder zal enkele muzikale intermezzo’s verzorgen tijdens het Penrose Poëziefestival op 20 augustus 2016.

Gerelateerd:

Gedichten


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


GEDICHTENBUNDELS


Robin Kerkhof is de hoofdredacteur van het online totaalconcept Poëzie verrijkt het leven. Hij heeft een passie voor poëzie en leest graag aansprekende gedichten van interessante dichters. Verder is hij huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl.