Winnaar poëziewedstrijd Elf

Winnaar poëziewedstrijd Elf
Dichter Cor van Welbergen

Op 11 november jongstleden besloten wij spontaan om via onze Facebook-pagina een eendaagse poëziewedstrijd uit te schrijven. De opdracht: schrijf een elfje. De eerste prijs: elf knikkers en publicatie in het onderdeel gedichten van onze website.

Gezien de ultrakorte inschrijftermijn en de geringe prijs, verwachtten wij niet al te veel reacties. Daarom zijn wij best tevreden met de 18 prachtige elfjes die zijn ingezonden.

Van alle inzendingen was er één elfje die bij alle redactieleden tot de favorieten behoorde en daarom hebben wij besloten om dit gedicht tot winnaar uit te roepen.

De eerste prijs gaat naar Cor van Welbergen voor het volgende elfje:

Letters
Op papier
Rijgen zich aaneen
Op zoek naar verbinding
Gedicht

Dichter Cor van Welbergen
Dichter Cor van Welbergen

Daarnaast waren er enkele gedichten die van meerdere redactieleden een stem ontvingen. Deze gedichten verdienen een eervolle vermelding. De eerste eervolle vermelding betreft het volgende gedicht van Ritahen Priester:

donkerrood
glinsterend lemmet
een doordringende gil
beneemt je de adem
thriller

De tweede eervolle vermelding gaat naar Juan Carlos Tajes Baddouh voor het volgende gedicht:

vandaag
wij twee
in onze eenzaamheid
zijn we met elkaar
een

Over de overige 15 elfjes was de redactie te zeer verdeeld, om hen hier te citeren. Als je nieuwsgierig bent, dan kan je alle ingezonden elfjes nalezen in de commentaren op onze Facebook-post over de wedstrijd.

Ten slotte willen wij alle deelnemende dichters bedanken voor hun inzendingen. Wij hebben zeer genoten van al jullie leuke, ontroerende en interessante elfjes.


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Gerelateerd:

Dichters

Gedichten

Poëzie-encyclopedie


Sint voordeel 2016


Robin Kerkhof is de hoofdredacteur van het online totaalconcept Poëzie verrijkt het leven. Hij heeft een passie voor poëzie en leest graag aansprekende gedichten van interessante dichters. Verder is hij huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl.