Pandemie leidt tot poëzie

Pandemie leidt tot poëzie

Veel verschillende media hebben gedichten geplaatst die zijn geschreven naar aanleiding van het coronavirus. De Volkskrant deed een oproep om gedichten in te sturen. De Trouw vroeg om haiku’s. Het bezoekersaantal van Poezieverrijkt.nl is omhoog geschoten sinds COVID-19 ook ons land heeft bereikt.

Het lijkt mij een veilige conclusie, dat de pandemie heeft geleid tot een toegenomen behoefte aan poëzie bij een belangrijk deel van het volk. Waar ik vooral naar benieuwd ben, is: waarom? Wat is het aan deze crisis, dat mensen actief opzoek gaan naar poëzie? Zoekt men houvast in deze onzekere tijden? Of is men juist opzoek naar troost? Of afleiding?

Daarom wil ik iedereen vragen te reageren. Geef jouw mening als reactie op de Facebook-post die bij deze blog hoort. De meest interessante, eigenzinnige en onroerende reacties zullen wij hier plaatsen.

Robin Kerkhof is de hoofdredacteur van het online totaalconcept Poëzie verrijkt het leven. Hij heeft een passie voor poëzie en leest graag aansprekende gedichten van interessante dichters. Verder is hij huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl.