Stem op beste Instagram-gedicht 2020

Stem op beste Instagram-gedicht 2020

In onze laatste nieuwsbrief zijn wij uitgebreid ingegaan op poëzie buiten het boek. Wij hadden het daarin onder andere over poëzie op straat, op tv, op YouTube, op Facebook, op ramen en in de rechtbank. Echter één belangrijk platform voor hedendaagse poëzie hebben wij toen niet benoemd: Instagram!

In een paar jaar tijd is Instagram een van de belangrijkste kanalen geworden voor de publicatie van gedichten. Het gaat dan vaak om korte gedichten van relatief jonge dichters, maar ook steeds meer ervaren dichters ontdekken dit beeldende Social Media-kanaal.

Gezien de groeiende populariteit van Instagram als poëzieplatform is er nu een speciale prijs in het leven geroepen voor gedichten en spreuken op Instagram. Dit zijn de AMAI awards.

Eerste awards voor dichters en quoters op Instagram

AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek en Instapoëzie in al haar facetten de erkenning te geven die het verdient.

De AMAI is de jaarlijkse verkiezing van het beste Nederlandstalige gedicht, de beste Nederlandstalige quote en het beste account van een Nederlandstalige dichter/quoter op Instagram in 2020. De winnaars worden zowel door het publiek als door een vakjury gekozen.

Voor de publieksprijs kunt u tot en met 31 maart 2021 stemmen op een longlist van 50 gedichten en 25 quotes via Amaiaward.nl. De longlist is samengesteld door de vakjury en geselecteerd uit ruim 2.500 inzendingen.

Op 17 april vindt voor het eerst de uitreiking van de AMAI awards plaats. Hieraan is een speciaal programma verbonden. Hoe dat eruit ziet, is op dit moment nog niet bekend.

Over Alle Monden

De AMAI awards is een initiatief van het Instadichterscollectief @allemonden. Dit collectief wil zoveel mogelijk mensen inspireren met taal.


Gerelateerd:


 

Robin Kerkhof is de hoofdredacteur van het online totaalconcept Poëzie verrijkt het leven. Hij heeft een passie voor poëzie en leest graag aansprekende gedichten van interessante dichters. Verder is hij huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl.