De kunst van een goede blog schrijven

De kunst van een goede blog schrijven

Onze redacteuren zijn heel ervaren met het schrijven van blogs, maar zelfs zij ontdekten nog enkele nuttige tips in deze gastblog van DCB Tekstbureau


De oorspronkelijke functie van een blog kan eigenlijk gezien worden als een persoonlijk dagboek dat wordt bijgehouden op een website. Die website wordt regelmatig voorzien van nieuwe blogs en dient ervoor om informatie aan te bieden aan het publiek. Tegenwoordig worden blogs veel breder gebruikt dan alleen als dagboek. Zo worden blogs bijvoorbeeld ook geschreven door politici, zijn er mensen die op hun blogs producten reviewen of zijn er blogs die mensen voorzien van informatie. Tegenwoordig is er voor elk onderwerp wel een blog te vinden, maar hoe schrijf je een goede blog?

Een goede start maken

Het opstarten van een blog is tegenwoordig niet zo heel moeilijk en zo gebeurt. Maar dan komt de belangrijkste stap: het daadwerkelijk schrijven van een blog. Om goed van start te gaan in het belangrijk dat je voor jezelf beslist wat je met je blog wilt bereiken: wil je je blog laten groeien zodat je er uiteindelijk wat geld mee kunt verdienen, ben je een serieuze blogger die via de blog een groot deel van zijn inkomen wilt verdienen of vind je het gewoon leuk om blogs te schrijven?

Ken het publiek van je blog

Als je blogs schrijft, wil je ook dat ze gelezen worden. Afhankelijk van het publiek dat je wilt bereiken, zul je de inhoud van je blog hierop af moeten stemmen. Daarnaast is het belangrijk dat je makkelijk te vinden bent. Zorg ervoor dat de titel van je blog en de link van je website goed te onthouden zijn en daarnaast ook niet gevoelig zijn voor spelfouten. Houd er ook rekening mee dat het tijd kost om mensen naar je blog te trekken. Als je regelmatig blogt, hebben mensen een reden om terug te keren en kunnen ze je beter te onthouden.

Sociale media en je blog

Sociale media speelt een grote rol in het dagelijks leven maar kan jouw blog ook verder helpen. Je kunt sociale media gebruiken om je blog te promoten en op die manier bezoekers naar je website te trekken. Probeer de volgers van je blog ook te betrekken bij je blog. Je kunt bijvoorbeeld vertellen wat je zoal doet op je blog of vragen wat zij graag willen lezen. Maar je kunt sociale media ook gebruiken om inspiratie op te doen voor je volgende blog(s). Het belangrijkste is dat je blogs schrijft waar jij plezier uit haalt. Je kunt uiteraard ook een blog laten schrijven door DeContentbank.


 

Poezieverrijkt.nl biedt ruimte aan blogs van partners. De Redactie Partnerbijdragen verzorgt de plaatsing van deze blogs. Het belangrijkste criterium voor een partnerblog is dat er een link is met poëzie. Meer weten? Neem contact met ons op.