Een goed gedicht garandeert nog geen online succes

Een goed gedicht garandeert nog geen online succes

 


Partnerbijdrage van Wessels Teksten


Goede gedichten raken. Ze ontroeren, emotioneren, amuseren of zetten bijvoorbeeld aan het denken. Zo’n goed gedicht garandeert ondertussen helaas niet vanzelf het online succes. Dus probeert u meer bezoekers naar de website te trekken, om de gedichten aan meer mensen te laten lezen? Dan is daar een andere aanpak voor nodig.

Zonder zoekterm geen succes

Zoekmachines zoals Google kunnen content steeds beter herkennen, gewoon door online mee te lezen. Dat neemt niet weg dat zoektermen nog steeds een belangrijke rol spelen. Dus staat de website vol gedichten, maar komt het woord ‘gedicht’ er niet of nauwelijks voor? Dan is het voor zoekmachines niet automatisch duidelijk dat bezoekers er gedichten zullen vinden.

Het gebruik van een term zoals ‘gedicht’ is in gedichten zelf niet logisch (en waarschijnlijk ook niet gewenst). Daarom is het belangrijk om op een andere manier content te creëren die wel ruimte biedt voor zo’n zoekterm.

Beschrijvende pagina’s

Zoekt u naar een manier om de website beter vindbaar te maken in Google? Dit helpt meer bezoekers de mooie gedichten te laten ontdekken, als ze daar in zoekmachines naar zoeken. Het is belangrijk om beschrijvende pagina’s te creëren, waarop een term zoals ‘gedichten’ wel een plaats kan krijgen.

Dat kan bijvoorbeeld op een:

  • Blogartikel
    Schrijft u een blogartikel over gedichten in een bepaald genre? Of over een bepaalde dichter? De zoekterm ‘gedichten’ is daar heel logisch, bijvoorbeeld in combinatie met de naam van een dichter of een bepaalde stroming. Op die manier herkent ook Google waar het artikel (en dus de website) over gaat.
    Tip: verwijs vanuit het artikel naar een aantal van de gedichten. Dat helpt bezoekers via de beschrijvende pagina uit te komen met de gedichten die u ze graag wilt laten lezen.
  • Landingspagina
    Heeft u niet zoveel inspiratie voor een leuk blogartikel, maar wilt u wel graag de vindbaarheid verbeteren? Een landingspagina kan een plek krijgen in bijvoorbeeld de footer van de website (het gedeelte helemaal onderaan). Link daar naar een pagina die uitlegt wat gedichten zijn, hoe gedichten ontroeren of welke soorten gedichten er zijn. Op die pagina’s komt de zoekterm ‘gedichten’ automatisch voor, gewoon omdat u er in de tekst waarschijnlijk niet omheen kunt.

Optimaliseren voor SEO

Het optimaliseren voor SEO is vervolgens niet zo ingewikkeld. U kunt als ware SEO tekstschrijver aan de slag, gewoon door op een natuurlijke manier te vertellen over de soorten gedichten, de stromingen en bijvoorbeeld de dichters.

In een goed verhaal komt de term ‘gedichten’ gewoon terug, zelfs zonder dat u daar specifiek aan hoeft te denken. Google zal veel beter begrijpen waar de website over gaat. Op die manier bouwt u aan extra online succes, om de gedichten aan zoveel mogelijk anderen te laten lezen.


 

Poezieverrijkt.nl biedt ruimte aan blogs van partners. De Redactie Partnerbijdragen verzorgt de plaatsing van deze blogs. Het belangrijkste criterium voor een partnerblog is dat er een link is met poëzie. Meer weten? Neem contact met ons op.