Dichters

Het Nederlands taalgebied kent zeer veel dichters. Hieronder vindt u een lijst van een aantal interessante Nederlandstalige dichters.

TIP: DIKKE KOMRIJ

De beroemdste bloemlezer uit de twintigste eeuw is zonder enige twijfel Gerrit Komrij. Tegen het eind van de 20e eeuw verwierf hij faam met een ontzettend dikke bloemlezing van de Nederlandstalige poëzie uit de 19e en 20e eeuw. Vanwege zijn omvang kreeg dit boekwerk de bijnaam De dikke Komrij.


Verantwoording lijst Nederlandse dichters

Het kan zijn dat u als poëzieliefhebber in bovenstaande lijst een aantal beroemde namen mist, terwijl er tegelijk dichters tussen staan waar u persoonlijk nog nooit van hebt gehoord. Dat is een bewuste keuze van de redactie. Het belangrijkste criterium voor deze lijst is namelijk niet hoeveel roem een dichter geniet, maar vooral hoe interessant wij zijn of haar gedichten vinden. De eigen smaak van de redactie is daarbij leidend. Vandaar dat u grootheden uit de Nederlandse literatuur zoals Vondel en Guido Gezelle gebroederlijk ziet staan naast Nederlandse dichters die bij een groter publiek minder bekend zijn, maar wiens werk toch zeer de moeite waard is.


Work in progress

De redactie is zich ervan bewust dat het aantal dichters in dit onderdeel nog zeer beperkt is. Dit heeft ermee te maken dat website recent is live gegaan. In de toekomst zult hier informatie vinden over flink meer interessante Nederlandstalige dichters.


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Gerelateerd:
- Gedichten
- Poëzie encyclopedie