Frans Terken

Frans Terken maakte in de jaren 60 van de twintigste eeuw deel uit de van dichtersgroep d’r Poal in zijn geboorteplaats Heerlen. In die jaren debuteerde hij in de Dichterhoek van het Algemeen Handelsblad. Helaas zou hij de decennia daarna geen tijd vinden voor poëzie.

Frans Terken
Frans Terken (links) en Jos van Hest (rechts)

In 1999 haalde Frans Terken de spreekwoordelijke ganzenveer uit het stof en ging hij weer gedichten schrijven.

Wat volgde was een stroom aan publicaties in literaire tijdschriften (o.a. De Brakke Hond en Nymph Literair Tijdschrift), verzamelbundels (o.a. Leiden in gedichten van 1574 tot heden) en op literaire websites (o.a. Meander en Pomgedichten).

Verder won Frans Terken in 2011 de Poëziewedstrijd ‘Dichter uit de schaduw’ bij Literaire Living 2011 in Ardooie, West-Vlaanderen. In 2010 eindigde hij op de tweede plaats in de AquaZZ Sonnetten-wedstrijd. De hoofdprijs van die poëziewedstrijd ging naar Gerda Posthumus.

Daarnaast onderhoudt Frans Terken een indrukwekkende gedichtenwisseling met Joop Scholten. Uit deze gedichtenwisseling zijn inmiddels al meer dan 100 gedichten voortgekomen. Ook tussen Frans Terken en Jolies Heij ontstond een gedichtenwisseling die liep van 2013 t/m 2014.

Ten slotte treedt Frans Terken vaak op tijdens literaire evenementen (o.a. OBA Open Podium en Poëziefestival Haarlems Dichtlijn).

Wilt u Frans Terken een keer in levende leven zien optreden, bekijk dan zijn persoonlijke weblog. Daar vindt u informatie over literaire evenementen waar Frans Terken aan deelneemt.

Gedichten van Frans Terken

De volgende gedichten geven een mooi beeld van de poëzie van Frans Terken:


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


GEDICHTENBUNDELS

Zoekt u een gedichtenbundel? Kijk eens in onze webshop.