Geert Zomer

Geert Zomer is een veelzijdige dichter en beeldend kunstenaar. Van 2011 tot 2013 was hij stadsdichter van Harderwijk.

Behalve gedichten in vrije vers schrijft Geert Zomer ook prozagedichten, sonnetten en gedichten in andere dichtvormen. In 2015 verschenen van Geert Zomer maar liefst twee gedichtenbundels:

Daarvoor had hij al twee dichtbundels uitgegeven in eigen beheer: Waakvlam en Zomernacht. In 2017 is zijn meest recente bundel Weerbericht in de boekhandel komen te liggen.

Dichter Geert Zomer
Dichter Geert Zomer

Geert Zomer schrijft zowel vormvaste gedichten als vrije versen. Op zijn Facebook-pagina Geerts Weer publiceert Geert Zomer dagelijks een prozagedicht in de vorm van een surrealistisch weerbericht. Eind 2016 heeft Geert Zomer een selectie van zijn beste weerberichten verzameld in de bundel Weerbericht. Deze bundel zal vanaf eind januari 2017 in de boekhandel zal liggen, maar hij is nu al te bestellen via Bol.com.

Verder geeft Geert Zomer regelmatig poëzieworkshops en treedt hij op tijdens literaire evenementen zoals het jaarlijkse Vurige Tongen in Ruigoord en het OBA Open Podium. Ten slotte zit Geert Zomer in de jury van de schrijfwedstrijd SweekStars.

Behalve dichter is Geert Zomer ook een beeldend kunstenaar.

Schilderij Geert Zomer
Schilderij van Geert Zomer

Gedichten van Geert Zomer

Als voorbeeld vindt u hier drie gedichten van Geert Zomer die samen een goed beeld vormen van de veelzijdigheid van deze interessante dichter:

TIP: De bundel Binnenman van Geert Zomer staat vol persoonlijke en aansprekende gedichten.