Jos van Hest

Weinig mensen zijn zo actief binnen de poëziewereld als dichter, auteur, poëziedocent en presentator Jos van Hest (1946).

Jos van Hest
Jos van Hest leest voor uit eigen werk in Perdu.

In de eerste plaats presenteert Jos van Hest al meer dan 10 jaar het maandelijks OBA Open Podium. Als presentator staat hij bekend als een ontzettend goede luisteraar en een begripvolle interviewer.

Daarnaast geeft Jos van Hest poëzieworkshops op het lager en middelbaar onderwijs. Vele schoolklassen heeft hij weten te inspireren tot het schrijven van gedichten. Een van deze projecten heeft zelfs geleid tot een officiële boekuitgave: doei roos ik zal je missen. In deze bundel staan onroerende gedichten van kinderen over afscheidnemen.

Verder werkt Jos van Hest als auteur mee aan boeken voor kinderen, zoals de dichtbundel Veel en veel mooier en de verhalenbundel Goed fout.

Ten slotte is Jos van Hest redacteur van het Poëziefonds OPEN van Uitgeverij Kontrast. Hoewel het fonds pas sinds 2015 bestaat, is er al een hele reeks gedichtenbundels verschenen van interessante dichters waaronder Gerda Posthumus, Paul Roelofsen, Kees Godefrooij en Eric van Loo.

Jos van Hest als dichter

Als dichter schrijft Jos van Hest zowel voor jongeren als voor volwassenen. Onder andere de volgende bundels van Jost van Hest richten zich op een volwassen publiek:

TIP: In Veel en veel mooier staan 26 grappige, ontroerende, dwarse, mooie en lieve gedichten voor kinderen van 8 tot 88.

Gedichten van Jos van Hest

De volgende gedichten geven een aardig beeld van de veelzijdigheid van de poëzie van Jos van Hest:


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Gerelateerd: