Kees Godefrooij

De Amsterdamse dichter Kees Godefrooij schrijft vooral veel gedichten over erotiek, ontrouw en de liefde. Naast dichter is Kees Godefrooij ook een onvermoeibare poëziepromotor.

Kees Godefrooij als dichter

Het grootste deel van zijn werkende bestaan, was Kees Godefrooij een ondernemer in lederen kleding. Op latere leeftijd begon hij met een studie cultuurwetenschappen. Terwijl hij studeerde, raakte hij gefascineerd door de poëzie van de Zwarte Romantiek. In 1996 ging hij ook zelf gedichten schrijven.

Kees Godefrooij
Kees Godefrooij

Gedichten van Kees Godefrooij verschenen in De Tweede Ronde, NRC en in verschillende bloemlezingen. In 2011 verscheen zijn gedichtenbundel Rouge Noir bij De Witte Uitgeverij in Leiden en in 2015 verscheen zijn bundel Amoureuze mechanieken bij het Poëziefonds OPEN van Uitgeverij Kontrast.

Als ondernemer heeft Kees Godefrooij onder andere in Kopenhagen en in Barcelone gewoond. Tegenwoordig is Amsterdam zijn woonplaats. De Nederlandse hoofdstad past prima bij zijn karakter als dichter over erotiek, ontrouw en liefde (in die volgorde).

Kees Godefrooij als poëziepromotor

Binnen de poëziewereld is Kees Godefrooij naast dichter ook bekend vanwege de activiteiten die hij vanuit Stichting Spleen ontplooit:

  • uitgeven van een reeks zeer betaalbare thematische verzamelbundels (o.a. over Amsterdam en erotische gedichten) met gedichten van verschillende dichters
  • organisatie van poëzie-evenementen op verschillende locaties in Amsterdam en daarbuiten

Gedichten van Kees Godefrooij

De volgende gedichten geven een mooi beeld van de poëzie van Kees Goodefrooij:

TIP: De zwoele bundel Amoureuze mechanieken van Kees Godefrooij is een absolute aanrader voor liefhebbers van erotische gedichten.