Luk Gybels

Luk Gybels is een schrijver van korte verhalen en een productieve haiku-dichter. Zowel in zijn haiku's als in zijn korte verhalen weet Luk Gybels op een virtuoze wijze emotie, humor en taalspel te combineren.

Luk Gybels
Luk Gybels met dochter (foto: Chretien Paesen)

Op Twitter (@lukgybels) publiceert Luk Gybels dagelijks meerdere haiku's. In uitzonderlijke gevallen plaatst hij er zelfs 10 op één dag. Hiermee won hij in 2014 zelfs de Twaiku-wedstrijd van Van Dale Uitgeverij. Een twaiku is een haiku op Twitter.

Naast Twitter publiceert Luk Gybels ook op Facebook via de Haiku Nederland Groep. Daarnaast zijn er haiku's van hem gepubliceerd in verschillende tijdschriften en verzamelbundels waaronder Tijdschrift De Lukraker en de bundel 'Een wolk breekt open'.

In 2015 debuteerde Luk Gybels met zijn veelgeprezen haiku-bundel Het kleine meisje dat meisjes tekent  (te koop op Bol.com). In 2016 volgde zijn prozadebuut met de verhalenbundel De cirkel rond (te koop bij Bol.com) en zijn tweede haiku-bundel Zwart op wit, haiku's (te koop bij Bol.com).

Bij Luk Gybels geen zweverige haiku's over bamboe of kersenbloesem. De belangrijkste bron voor de dichter Luk Gybels is zijn directe omgeving.

TIP: Met zijn debuutbundel Het kleine meisje dat meisjes tekent heeft Luk Gybels het haiku-genre opnieuw gedefinieerd.