Gedichten van canonieke dichters

Sommige beroemde dichters die al lang zijn gestorven, hebben tijdens hun leven gedichten geschreven die voor de moderne poëzielezers nog steeds interessant zijn.

Van deze canonieke dichters hebben wij op deze website één of meer beroemde gedichten opgenomen plus één of meer iets minder bekende gedichten. In de lijst hieronder staan zowel de beroemde als de minder bekende gedichten. Wil je alleen de beroemde gedichten lezen, ga dan naar bekende gedichten.

De lijst met gedichten van canonieke dichters is alfabetisch op achternaam van de dichter. Wil je meer weten over een specifieke dichter, kijk dan eens in het onderdeel dichters.

Bloemlezingen


Guido Gezelle

Herman Gorter

P.C. Hooft

J. Slauerhoff

Verantwoording lijst gedichten

De lijst met gedichten van historische dichters is nog zeer beperkt. Dit heeft ermee te maken dat deze website recent is live gegaan. Doel is om de komende maanden hier gedichten op te nemen van meer historische dichters.

Van veel van de genoemde dichters worden één of twee beroemde gedichten steeds weer opnieuw opgenomen in bloemlezingen. Hierdoor worden deze gedichten steeds door nieuwe generaties gelezen. Echter een dichter van lang geleden heeft vaak meer gedichten geschreven die voor de huidige poëzielezer interessant zijn. Daarom hebben wij geprobeerd om van iedere historische dichter ook één of meer minder bekende gedichten op te nemen.


AANMELDEN NIEUWSBRIEF