Gedichtenbundels

Zoekt u één of meer gedichtenbundels, dan bent u hier aan het juiste adres. Hier kunt u direct online de meest interessante, aansprekende en leuke Nederlandstalige gedichtenbundels bestellen. Wij hebben de gedichtenbundels ingedeeld op achternaam van de dichter.

Guido GezelleKees GodefrooijHerman GorterLuk GybelsJos van HestP.C. HooftEric van LooGerda PosthumusPaul RoelofsenJ. SlauerhoffGeert Zomer

Voor deze webshop met gedichtenbundels zijn wij een partnerschap aangegaan met Bol.com (meer over het partnerschap).


Guido Gezelle

Guido Gezelle (1830 – 1899) is de beroemdste Vlaamse dichter uit de negentiende eeuw. Behalve dichter was hij ook priester. Hij werd vooral beroemd door zijn natuurpoëzie.


Kees Godefrooij

De Amsterdamse dichter Kees Godefrooij schrijft vooral veel gedichten over erotiek, ontrouw en de liefde. Naast dichter is Kees Godefrooij ook een onvermoeibare poëziepromotor.


Herman Gorter

Herman Gorter (1864 – 1927) was dichter en overtuigd socialist. Zijn beroemdste werk is zijn lange gedicht Mei, maar daarnaast heeft hij ook veel andere mooi gedichten geschreven.


Luk Gybels

Luk Gybels is een schrijver van korte verhalen en een productieve haiku-dichter. Zowel in zijn haiku’s als in zijn korte verhalen weet Luk Gybels op een virtuoze wijze emotie, humor en taalspel te combineren.


Jos van Hest

Weinig mensen zijn zo actief binnen de poëziewereld als dichter, auteur, poëziedocent en presentator Jos van Hest.


P.C. Hooft

Pieter Corneliszoon Hooft (1581 – 1647) is na Joost van den Vondel de beroemdste Nederlandse dichter uit de Gouden Eeuw. Naast gedichten schreef hij ook toneelstukken en geschiedkundige werken.


Eric van Loo

In 2016 verscheen van Eric van Loo de debuutbundel De regels van het spel bij Uitgeverij Kontrast. De bundel is het resultaat van 10 jaar dichterschap.


Gerda Posthumus

Gerda Posthumus (1960) was drie jaar lang de officiële eilanddichter van Vlieland. Echter ook op het vasteland groeit de populariteit van deze sensuele dichteres. In 2015 verscheen haar bundel ‘Deining, rimpeling, onderstroom’.


Paul Roelofsen

De slim geconstrueerde gedichten van Paul Roelofsen kenmerken zich door een misleidende eenvoud. Paul Roelofsen is in staat met eenvoudige zinnen en woorden toch een interessante gelaagdheid en dubbelzinnigheid in zijn gedichten aan te brengen.


J. Slauerhoff

J. Slauerhoff (1898 – 1936) is een van de beroemdste Nederlandse dichters uit het begin van de twintigste eeuw. Zijn gedichten worden nog steeds veel gelezen.


Geert Zomer

Behalve dichter is Geert Zomer ook kunstenaar. Van februari 2011 tot februari 2013 was Geert Zomer stadsdichter van Harderwijk. In 2015 verscheen zijn fascinerende bundel ‘Binnenman’.


Bundel kopen = Poëzie steunen

Voor deze webshop met gedichtenbundels zijn wij een partnerschap aangegaan met Bol.com. Koopt u een gedichtenbundel via onze website, dan ontvangen wij een klein percentage van het verkoopbedrag. Met andere woorden: door uw gedichtenbundels hier aan te schaffen, ondersteunt u ons in onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met poëzie.