Gerda Posthumus

Gerda Posthumus (1960) was drie jaar lang de officiële eilanddichter van Vlieland. Als eilanddichter schreef zij minimaal 6 gedichten per jaar over Vlieland. Deze gedichten werden gepubliceerd in de gemeentelijke nieuwsbrief en zijn bij het beëindigen van haar officiële ambtstermijn verzameld in de gedichtenbundel Niemand kent Vlieland.

Gerda Posthumus
Gerda Posthumus

In haar zorgvuldig gecomponeerde gedichten voelt de lezer de sensuele en fysieke kracht die Gerda Posthumus ook uitstraalt als zij haar gedichten voorleest.

Inmiddels zijn er drie bundels van Gerda Posthumus verschenen. De eerste verscheen in 2010 en heeft als titel Zeisend licht. Op 26 juni 2015 verscheen een nieuwe bundel van Gerda Posthumus bij Uitgeverij Kontrast. De titel van deze bundel is Deining rimpeling onderstroom.

De derde bundel Niemand kent Vlieland verscheen begin juli 2016. In deze gedichtenbundel staan bijna alle gedichten die Gerda Posthumus schreef vanuit haar rol als eilanddichter. Echter het gedicht Controle bleef om politieke redenen buiten de bundel.

In 2010 won Gerda Posthumus de AquaZZ Sonnetten-wedstrijd. In datzelfde jaar bereikte Gerda Posthumus de tweede plaats in de Jotie 't Hooft Poëzieprijs. In 2011 werd zij tweede in de Plantage Poëzieprijs.

Als dichter treedt Gerda Posthumus vaak op tijdens literaire evenementen. Daarnaast verzorgt zij als eilanddichter ook Slauerhoff-wandelingen op Vlieland.

TIP: De nieuwste bundel Deining rimpeling onderstroom van Gerda Posthumus staat vol zwoele en aansprekende gedichten.

Gedichten van Gerda Posthumus

De volgende gedichten geven een mooi beeld van de poëzie van Gerda Posthumus:


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


GEDICHTENBUNDELS
Zoekt u een gedichtenbundel? Kijk eens in onze webshop.